maanantai 24. syyskuuta 2012

23.09.2012 Alphen aan den Rijn

Haarlemista lähdettiin maanantaina 17.09.2012 kohti Rotterdamia. Heti ensimmäisen sillan luona tuli iso hollantilainen purjevene meitä vastaan ja kippari kertoi että Haarlemin läpi ei pääse koska siellä on yksi silta remontissa 3 viikkon ajan.
 Ei auttanut muu kuin palata Amsterdamiin ja jatkaa sieltä toista reittiä joka kulkee läpi kaupungin.
Matkalla Amsterdamiin, taas sukellusvene..

 Molemmilla puolilla kaupunkia on vilkkaat rautatiesillat joita avataan vain yöllä hiljaisemman liikenteen aikana. Koska ei ollut mitään kiirettä niin vietettiin vielä muutamapäivä Amsterdamissa. Perjantaina siirryttiin hyvissäajoin rautatiesillan luo odottamaan. 
Rautatiesilta, tuosta pitäis läpi päästä.

Kanavavahti kertoi että iltavuoro alkaa kello 22.00 ja pitää tulla silloin kysymään koska silta avataan. Kymmenen jälkeen kävin tiedustelemassa tilannetta. Iltavahti sanoi, että ei hän sitä vielä tiedä. Hän soittaa rautatievirkailijoille puolenyön jälkeen ja sieltä kerrotaan koska silta voidaan avata ja senjälkeen hän ilmoittaa VHF kanavalla 69 koska voidaan lähteä.
 Illanmittaan sillanpieleen ilmestyi muitakin veneitä odottelemaan sillan avamista. Puolenyön jälkeen vhf radiosta tuli ilmoitus että "mastopystyssäreitti" läpi Amsterdamin alkaa kello 02.12.
 Kello kahden jälkeen valmistauduttiin lähtöön. Sillat aukesivat mutta punainen valo ei vaihtunu. Hetkenpäästä alkoi tulla siltojen takaa veneitä ja kun viimeinen oli vielä tulossa sillan alla vaihtui valo meille vihreäksi ja päästiin letkassa matkaan.
 Matka läpi öisen kaupungin sujui hyvin ja parintunnin päästä oltiin päästy viimeisen sillan läpi. Oli vielä pimeää joten jäätiin odotuslaituriin loppuyöksi.
 Edessä oli seuraavaksi Schipholin maantie- ja rautatiesillat jotka avattiin klo 12.30. Matka siltojen luo oli lyhyt, vain muutama nm, joten saatiin nukkua loppuyö rauhassa.
Schipholin siltojen luona lentokoneet raapivat melkein mastonhuippua..
Schipholin sillat sulkeutuvat takanamme välittömästi.

 Matka tänne Alpheniin sujui mukavasti, hetkittäin oli jopa aurinkoistakin, tuuli oli kyllä kylmä.
 Nyt sataa ropisee ja sadetta onkin luvassa koko viikon. Perjantaina on tarkoitus jatkaa Goudaan ja lauantaina Rotterdamiin.