tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuoden 2013 jutut löytyvät osoitteesta http://sy-mariannev-2013.blogspot.fi/

Aurinkolahti 30.12.2012

Syksy Rotterdamissa kului yllättävän nopeasti.Museokorteille löytyi taas käyttöä niin Rotterdamissa kuin Haagissakin jossa käväisimme pari kertaa. Haag on upea kaupunki ja keväämmällä on tarkoitus tutustua kaupunkiin paremmin.

Näkymä Haagista

 Arkirutiineista päälimmäisenä oli tietenkin ruuanlaitto ja ruokatarvikkeiden hankinta. City Marinan vieressä on suuri Jumbo-market. Sieltä kyllä löytyi lähes kaikki mitä normaalisti tarvitsimme.
  Vaikka Alankomaat on "täynnä" lampaita niin lampaan lihaa ei isommista marketeista juurikaan löytynyt.
 Saimme Camielilta neuvon mennä turkkilaiseen lihakauppaan, siellä myydään lampaan lihaa. Lähellä City Marinaa on hyvin varustettu turkkilainen lihakauppa ja sieltä sitä lampaan lihaa löytyikin, esim. erinomainen lampaan paisti 8 eur kilo.
 Juustot ostimme torilta. Siellä valikoimat ovat todella hyvät ja hinnat edulliset. 
 Torilta tuli kannettua veneelle pakka sohvakangastakin 2 eur/m tulevaa salongin sohvien kunnostusta varten.
 Kala on yllättäen kaupoissa kallista mutta toreilta sitä saa kohtuu hintaan ja valikoima on laaja. Pieni pulma on siinä että suurinosa kaloista on sellaisia joita en ole ikinä nähnytkään, mutta komeita on kalat ja kauniisti esille aseteltu.
Kalakauppias torilla
Helsinkiin lensimme joulukuun alussa Joulua ja Uuttavuotta viettämään.
 Lähtiessämme Rotterdamista aamulla seitsemältä oli lämmintä +9 astetta ja Vantaan lentoasemalla lämpötila oli samanverran miinuksella.