keskiviikko 18. heinäkuuta 2012


Skillinge 18.07.2012

Simrishamnista lähdettiin viime sunnuntaina ja nyt ollaan täällä Skillingenissä. Kun aamulla lähdimme Simrishamnista niin aurinko paistoi mutta kun päästiin tuohon Ruotsin eteläkärkeen niin meidät yllätti sankka sumu. Näkyvyys hetkittäin vain noin veneenmitta.
 Tänne Skillingeniin joka on lähellä eteläkärkeä tultiin kilpaa sumun kanssa, kerettiin juuri ja juuri ennen sumun tänne tuloa sisään kapeasta aallonmurtajan aukosta. Sumussa tänne ei olisi päästy mitenkään, on senverran kapea ja kivikkoinen väylä.

Sumu tihenemässä

 Nyt on odoteltu parempia kelejä jo reilu viikko ja näyttää siltä että kelit senkuin pahenee. Puolassa pyörremyrsky riehui tuossa 100 mn päässä joten ei ihme että täälläkin tuulee reippaasti.
 Skillingen on yksi näistä eteläruotsin kauniista vanhoista kalastajakylistä. Tiheästi rakennettuja vanhoja taloja joiden puutarhat on hyvin ja tyylillä hoidettuja.

Skillingenin katukuvaa

 Palveluita sitten täällä ei liiemmälti olekkaan, ei ole pankkiautomaattia eikä korttikaan käy jokapaikkaan. Toisaalta tuossa vieressä on kalasavustamon erittäinhyvä myymälä josta löytyy jos jonkinlaisia meren herkkuja.
 Keskiviikkona käytiin bussilla Ystadissa. Tie seurailee rannikkoa ja bussi poikkeaa useisiin rannikon lomapaikkoihin. On suuria asuntoautoparkkeja ja pieniä lomamökkejä, nakkikioskeja ja rantakapakoita ja tietysti hiekkarantaa kilometritolkulla.
 Oli yllättävä havita että eteläkärki joka näyttää mereltäpäin 30 – 40 m korkealta rantapenkereeltä on samanlainen myös maaltapäin katsottuna. Rannan tuntumassa on tasaiset viljapellot mutta sitten rannassa maasto kohoaa korkeaksi mäeksi. Eteläranta on kuin suuri patovalli.
 Ystadista ostettiin viikko lisää nettiaikaa Telenorin mokkulaan. Saattaa olla että se riittää. Tuuli on ehkä lauantaina hieman kääntymässä länteen ja jos näin käy, niin ajateltiin lähteä täältä suoraan Fehmarniin. Matkaa sinne on 120 nm eli noin 1vrk purjehdus.