perjantai 6. heinäkuuta 2012


Simrishamn 06.07.2012

Kalmarista lähdettiin tiistaina 26 päivä reippaassa 10 – 12 ms sivumyötäisessä Kristianopeliin. Matkaa oli vajaat 30 nm ja se taittui nopeasti 6 – 7 solmun vauhdilla.
 Kristianopel on kaunis ja rauhallinen paikka. Paripäivää meni mukavasti paikallisia nähtävyyksiä katsellessa.
Näkymä Kristianopelin kadulta

 Keskiviikkona marinaan saapui myös S/Y Suvisussu III. Olimme tavanneet Eijan ja Arin jo Kalmarissa. Olen seurannut heidän blogiaan jo vuosia. 
 Karlskronaan siirryttiin torstaina. Sitten viimekäynnin on vieraspaikkojen määrää vähennetty ja jo silloin huonokuntoiset suihkut oli vieläkin uusimatta. Meillä tosin oli hyvä aisapaikka josta sitten yllättäen saatiin häätö. Merikarhut oli tulossa suurella joukolla ja olivat varanneet lähes koko vieraslaiturin. Kerkesimme kuitenkin siirtymään hyvälle kylkipaikalle joten mitään senkummempaa ongelmaa ei meille aiheutunut.
 Karlskrona ei kuulu kaupunkina minun suosikkeihi mutta merimuseo siellä on hyvä.
Merimuseo

 Tiistaina 03.07.2012 lähdimme aikaisin aamulla kohti Simrishamnia. Aamu oli vähätuulinen mutta kun päästiin saartensuojasta avoveteen niin alkoi myös tuuli viritä ja päästiinkin genaakkerilla mukavassa 5 – 6 ms tuulessa yli Hanön lahden, matkaa oli 60 nm.
 Perillä oltiin illalla kello 7 ja satama oli täynnä. Kierreltiin etsimässä paikkaa ja lopulta kiinnityttiin yhden laiturin päätyyn, josta sitten seuraavana aamuna päästiin vapautuvaan aisapaikkaan.
 Simrishamn on mukava paikka, paljon nähtävää ja nyt vielä täällä on jonkinlaiset satamajuhlat. Tivolia, tanssipaikkaa, myyntikojuja jne.
Kristalle mansikat maistuivat

 Piti lähteä huomenna kohti Tanskaa ja Klintholmia mutta nyt on jo toista vuorokautta ollut melkoinen sumu.
Sumua jo toista vuorokautta...

 Katselin ensiviikon tuuliennusteita ja tulin siihen tulokseen että seuraava satama on Ystad. Mikäli sumu huomiseksi hälvenee niin aamulla lähdetään. Matkaa sinne on vajaat 30 nm, kun aikaisin lähdetään niin ollaan perillä ajoissa ja voidaan saada vielä paikkakin, nähtäväksi jää..