maanantai 6. elokuuta 2012

03.08.2012 Brunsbyttel

Burgestiefistä matka Holtenauhun sujui mukavasti ja vauhdikkaasti 5 – 7 ms myötäisessä tuulessa. Taas tehtiin sukellusvenehavainto, nyt Kielinlahden suulla.
Saksalainen sukellusvene Kielin lahden suulla ( kylläkin maissa ).

 Holtenaussa vietettiin pari yötä jonka jälkeen siirryttiin Kielin kanavaan.
Perään vaan...

 Ensimmäinen etappi oli Rendspurgin kaupunki 20 mn Holttenausta. Marina on mukava ja sijaitsee kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Viihtyisä kaupunki joten siellä vierähti muutama päivä paikkaan tutustuessa.
Rendsburgin vanhaakaupunkia.

 Rendsburgista jatkettiin kohti Brunsbytteliä ja jäätiin yöksi levähdyspaikalle 10 mn ennen Brunsbytteliä. Sopiva paikka pysähtyä ennen Brunsbyttelin pientä ja ahdasta marinaa.
 Ilta oli lämmin ja oli mukava seurata kanavaliikennettä ja onkimiesten touhuja.
Kanavakalastusta.

 Aamulla ajoitettiin matka niin että päästiin sopivasti puoliltapäivin satamaan joka oli vielä silloin melko tyhjä. Saatiin jopa poijupaikka. Poijuja on peräti 3 kpl.
Brunsbyttelin marinassa.

 Vuorovesitaulukoita on nyt tutkittu ja tultu siihen tulokseen että paras hetki jatkaa Elbelle ja edelleen Cuxhaveniin on huomenna aikaisin aamulla. Myötävirrassa 18 nm matka taittuu nopeasti. Toivottavasti sulkuun pääsyä ei tarvitse odotella kovin kauaa. Cuxhavenissa joudutaan ehkä odottelemaan jonkinaikaa, sillä sääennusteet näyttävät tällähetkellä meille kovin heikoilta. Toivotaan että ennusteet vielä muuttuvat.