keskiviikko 22. elokuuta 2012


15,08.2012 Harlingen

Viime lauantaina 11.08.2012 tuntia ennen ylävettä ( noin 7.30 ) lähdettiin Cuxhavenista liikkeelle kevyessä itätuulessa hiljaiseen vastavirtaan.
 Alku oli koneajoa mutta Elben poijulla saatii sopivasti tuulta ja virtakin oli kääntynyt myötäiseksi. Matka eteni mukavasti pelkällä keulapurjeella kauniissa auringonpaisteessa.
 Norderneyn kohdalla oltiin jo hyvissäajoin illalla, mutta kun keli oli hyvä ja vauhti mukava, niin päätettiin jatkaa yönyli tänne Harlingeniin. Veneitä oli alkumatkasta liikkeellä paljon mutta illansuussa ei enää näkynyt montaakaan.
Ilta pohjanmerellä..

 Pimeää tuli hieman ennen Borgumia ja niin myös troolarit. Valoja oli jokapuolella; laivoja, troolareita, öljynporauslauttakin sattui matkalle. Läpi päästiin kuitenkin hyvin ilman suurempaa hämminkiä. Ainoastaan joku valtavan iso laitos jota oltiin hinaamassa aiheutti ihmetystä. Valoja siinä oli paljon mutta sen suuntaa oli vaikea päätellä.
 Illasta alkaen tuuli pysyi 7 – 8 ms, puuskissa 10 ms idästä joten matka meni vauhdikkaasti. Vlivlandin saaren kohdalta käännyttiin sisään Harlingeniin johtavalle väylälle. Väylä on kapea ja mutkainen joten se ajettiin koneella. Saatiin avuksi myötävirta mutta tuuli olikin sitten täysin vastainen ja saarten välissä yli 10 ms eli meillä oli "tuuli vasten virtaa" tilanne. Koska vesi oli vielä siinävaiheessa alhaalla niin matala vesi ei päässyt tekemään kovinkaan isoja aaltoja mutta kylläkin ikävän teräviä. Vesi lensi ja välillä vauhtikin meinasi tyssätä. Onneksi myötäinen virta auttoi hyvin ja päästiin läpi pahimman kohdan saarien välissä.
 Veneitä oli liikkeellä paljon ja Harlingenissä keskustan satamat näytti olevan aivan täysiä. Jatkettiin suoraan sulun kautta tänne veneseuran rauhalliseen marinaan. Täällä nyt ollaan vielä muutama päivä ja ehkä lauantaina sitten taas jatketaa matkaa.
Harlingenin venekerhon marina