keskiviikko 25. heinäkuuta 2012



25.07.2012 Burgstief Fehmar

Vihdoin tuli kesä, lämmintä auringossa reilut 30 astetta. Eteläruotsi oli kyllä muuten mukavaa seutua mutta tänävuonna lämpötilat oli melko viileitä. Skillingenissä tuulten kääntymistä odotellessa piti aina aamuisin käynnistää lämmitin kun yöllä lämpötila saattoi laskea alle 10 asteen.
 Tänne Fehmarin saarelle lähdettiin suoraan Skillingeneistä. Matkaa oli reilut 130 nm joten meni yönyli keikaksi. Muuten matka onnistui mukavasti mutta yöllä pimeinpään aikaan Klintholmin ja Ketserin puolivälissä jouduttiin keskelle troolareiden armaadaa. Seikkailtiin niiden seassa reilu tunti ennenkuin päästiin selville vesille.
 Nyt on nautittu helteestä ja tutustuttu paikkaan.
 Olen ollut täällä Burgstiefin marinassa parikertaa aikaisemminkin ja paikka on mielestäni hyvä, tilaa riittää ja palvelut on ok. Huomiseksi ajateltiin siirtyä redille ankkuriin viettämään siestaa, ehkä siellä on hieman viileämpää.
 Perjantaina pitäisi olla sopivat tuulet jatkoa ajatellen. Ensiviikolla tuuliennusteet lupaa Pohjanmerelle ainenkin alkuviikoksi meille vastaisia tuulia joten ei pidetä mitään kiirettä.