sunnuntai 3. kesäkuuta 2012


Nynäshamn 02.06.201

Matka Maarianhaminasta Tukholman saaristoon meni mukavasti kohtuullisissa keleissä. Pysähdyttiin yöksi Furusundiin ja jatkettiin sieltä Vaxholmiin. Vaxholm on pieni kaunis kaupunki hieman ennen Tukholmaa. Paljon vanhoja kauniita puutaloja pitkin rinteitä ja kallioita, todella mukava paikka.

Vaxholmin marina

Krista kuvaamassa

Näkymä Vaxsholmista


 Seuraavaksi ankkuroimme Napoleon lahteen, suosittu ankkuripaikka Tukholman eteläpuolella, kesäisin siellä saattaa olla jopa 500 venettä. Sieltä jatkoimme tänne Nynäshamniin.
 Matkalla nähtiin taas harvinaisuus, Ruotsalainen sukellusvene. Seurailimme sen liikkeitä reilun puolentunnin ajan. Ensin ei meinattu uskoa silmiämme mutta kun kaivettiin kiikarit esiin niin pakkohan se oli uskoa.

sukellusvene
 
 Täällä nyt menee jokunen päivä paristakin syystä, ensinnäkin kelit täällä on tosihuonot, vettä sataa ja lämmintä on nytkin vain 5 astetta, huomenaamuksi on luvassa mahdollisesti jopa räntäsadetta joten ei tee mieli merelle. Toinen syy on moottorin polttoaineen siirtopumppu joka on alkanut oikutella, täytyy soittaa maanantaina yanmarin maahantuojalle ja kysyä mistä sais uuden tilalle.
 Äsken Reiska soitteli Camaretista, pojat olivat juuri ylittäneet Biskajan, keliä oli ollut laidasta laitaan ja pääasiassa vastaista, kaikki oli mennyt kuitenkin hyvin ilman isompia ongelmia.