torstai 14. kesäkuuta 2012


Visby 09.06.2012

Saatiin uusi siirtopumppu tiistaina ja tänne Visbyhyn lähdettiin keskiviikkona iltapäivällä. Keli oli kohtuullinen, kevyehkö vastainen. Päästiin yhdellä halssilla hieman yli puolimatkan kunnes tuuli tyyntyi lähes olemattomiin aamuyöstä joten jatkettiin koneella loppumatka. Laiturilla köysiä vastaanottamassa oli S/Y Pintan kippari. He olivat matkalla kotiin Kotkaan ja tulossa Kanarialta.
 Eilen täällä oli uusilla ylioppilailla lakkiaiset. Kyllä oli melkoista meininkiä. Ensin esiteltiin jokaisen koulun luokat yksi kerrallaan mahtipontisen musiikin kera. DJ soitti teemoja esim. Tähtien sodasta jne. desibelejä säästämättä.

Luokkien esittely
 
 Sitten alkoi kiertoajelut samaantapaan kuin meillä abeilla. Traktorien peräkärryt oli koristeltu ja niihin oli kasattu hirmuiset äänentoistolaitteistot joiden bassot oli sitäluokkaa että meilläkin veneen kansi tärisi musiikin tahdissa.

11kw valmiina tositoimiin
 
 Ilma oli kesäinen ja lämmin joten juhlintaa ja kiertoajelua jatkui yöhön saakka.

Bassot kumisee iloista menoa
 
 Tänään tuli viereen X 332. Pojat oli tuomasta sitä Ranskasta SPS:älle Helsinkiin.
Tuli mieleen muisto 31 vuoden takaa. Silloin olin mukana tuomassa X 102 runkonumero 1:tä Köpenhaminasta Suomeen kolmevarttareiden MM kisoihin ja olimme yön täällä Visbyssä.
 Säätiedot näyttää maanantaille eteläistä tuulta 5-7 ms ja se on meille jatkoa ajatellen sopiva hetki siirtyä Ölannin kärkeen Byxelkrokiin. Pintan kippari kertoi sen olevan OK paikka joten käydään katsastamassa.